♥ Sapka Tasarimcisi Merve Bayindir ile Keyifli Bir Sohbet ♥

Sizi sapka tasarimcisi Merve Bayindir'la tanistirmak istiyorum. Gerci artik onu tanimayan kalmadi, onun sapkalarini dergilerde, gazetelerde kisacasi heryerde goruyoruz. O da beni kirmadi ve harika bir roportaj yaptik, resimlerden de goreceginiz gibi cok keyifli bir gun gecirdik. :)) Merve'yle vakit nasil gecti anlamadim, cunku kendisi hayat dolu, neseli, espirili ve civil civil bir insan. Bu hayat dolu enerjisini sapkalarina yansittigini sizde koleksiyonlarina bakinca anlayacaksiniz. 
Merve Bayindir hepsi birbirinden farkli kesinlikle bir digerini bulamayacaginiz sapkalar tasarliyor. Kullandigi urunlerin hepsi yurt disindan geliyor. Onlara sapka demek sanki bana biraz saygisizlik gibi geliyor bana diyebilirim. :)) Cunku butun sapkalarini Merve ayri ayri kendi tasarliyor ve tek tek onlar icin emek harciyor. Bir sapkanin kesinlikle bir digeri yok. Hatta benzeri bile yok diyebilirim.  Sapkalarini keçe, dantel, farklı sinimay cinsleri ve hasırdan hazırladığı şapkalarını kumaş çiçekler ve yabani türler başta olmak üzere farklı kuş tüyleriyle süslüyor. Sakin sanmayin kullandigi tuyler kus tuyu, kendisi tam bir hayvansever. Zaten bu yuzden asla kurk ile bir calisma yapmiyor ve yapmaya da karsi.
Bu keyifli sohbette bu sene yaptigi koleksiyonlardan bahsettik. Merve bu sene birbirinden guzel 3 koleksiyon hazirlamis sapka severlere.  Mezopotamya, Floral ve son olarak benim favorim olan ''Turkan'' Wedding Koleksiyonu. 
 Bu roportajda Merve'nin Mezopotamya koleksiyonundan olan resimlerden de gordugunuz gibi birbirinden guzel sapkalarini deneme firsatim oldu.Sapkalarin hepsine bayildim, getirdigi sapkalari oradan alip eve getirmek istedim. :)) 

llk ele aldigimiz koleksiyon ve benim favorim Wedding Collection, “Türkan”, Türkan Şoray’ın eski filmlerinde canlandırdığı saf ve romantik kadınların izini takip ederek kadınların düğünlerinde kendilerini bir prenses gibi hissetme arzusuna odaklanıyor. “Çocuksu masumiyetin kadınsı hislerle kucaklaştığı o heyecanlı duyguları en iyi Türkan Şoray filmlerinin aşk hikayeleri yansıtmaz mı?” düşüncesiyle yola çıkan duvaklardan sıkılan gelin adaylarına Merve Bayındır’ın “Türkan” koleksiyonu mükemmel alternatifler sunuyor.Bu koleksiyonda beyaz, kırık beyaz ve altınsarısı kullanılan renkler olup, gül ve papatyadan başka çiçek tercih edilmemiş. Tarak ve şapkalardan oluşan koleksiyon; inciler, ve Swarovski taşlar ve tüllerle zenginleştirilmiş. 



Diger bir mukemmel koleksiyon ise Floral Collection,çocukluğumuzda büyülendiğimiz balonlardan esinlenerek gerek renkleri, gerekse şekilleriyle çocukluğun masumiyetini yetişkinlerin dünyasına taşıyor. Mavi, turuncu, sarı, mor, kırmızı ve saks mavisi renklere bezeli koleksiyon, eğlencesini iri çiçekler ve ponponlarda buluyor.
 
Diger muhtesem bir koleksiyon ise Mezopotamya,, bu süreci “doğanın içinde gizlediği vahşiliği, tüm tezat renklerin, seslerin, türlerin kusursuz uyumu, birbiriyle çatışan mevsimlerin sürekliliği şapkalarımın çıkış noktası oldu” cümlesiyle dile getiriyor. Siyah, mor, yeşil, sas mavisi ve kahve tonlarının ağırlıkta olduğu koleksiyon, geniş renk paletiyle doğanın sonsuz ilhamını cömertçe kullanmaktan çekinmiyor. Rengarenk, ozenle secilmis birbirinden guzel sapkalar bu koleksiyon da yerini almis.
 

Sanmayinki Merve'nin yaptigi sapkalar sadece koleksiyonlarla sinirli. Kisiye ozel tasarim da yapiyor, siz ona nasil ne renk bir sapka istediginizi soyluyosunuz o sizin icin ozel uretim yapiyor. Dusunsenize kiyafetinize gore sapkalarinizin oldugunu, artik bu bir hayal degil. :)) Kiyafet derken biraz daha acmak istiyorum, gelinliginize ozel de istediginiz sapkayi tasarlayabiliyor. Merve'den randevu almak icin 0216 3143614'u arayabilirsiniz. Eger koleksiyonundan bu guzel sapkalardansatin almak istiyorsaniz info@mervebayindir.com'dan ulasabilirsiniz. 
Merve neden şapka yaptığını şöyle anlatıyor; "Hayat çok kısa, kişi tutucu bakışlara ve sınırlamalara başkaldırarak kendini özgürce ifade etmeli. Belki hepimiz kendimiz yaratamıyoruz, ancak bizi yansıtan tasarımlarla duygularımızı, kişiliğimizi, yaşam tarzımızı ortaya koymakta özgürüz. Şapka tasarımı dünyada azalan, Türkiye’de ise yok olmaya yüz tutmuş bir tasarım dalı, ben de şapka tasarlayarak günümüz insanına, hayatlarına masalsı bir dokunuş katma şansı tanımak istiyorum. Umarım benim şapkalarım da birilerinin hayatına dokunur ve kişilerinin kendilerini ifade etmeleri için bir araç olur.”

Son olarakta cok guzel de bir sapka hediye etti bana. Guzel hediyemi henuz size gostermiyorum cunku kiyafet kombinimle baska bir gunde sizlerle paylasacagim. :)) Merve'ye bu guzel gun icin cok tesekkur ediyorum.

Yorumlar

  1. Çok şükür sonunda seni gördüm canım benim :) Çoook güzelsin maşallah :) Bundan sonra kendini bizden saklama sakın. Beklediğime değmiş :)

    Ayrıca şapkalar da çok orijinal ve çok güzel. Cidden sadece şapka demek yetmiyor sanki.

    YanıtlaSil
  2. sevgili incikolyem resimler çok tatlı! artık bu tarz şapkalara ilgi inanılmaz. hem filmlerde görüp çok hoşumuza gidiyor ama kimi zaman neyle hangisi kullanılır bilemediğimizden alamıyoruz. sen şapkanı kullandığında resmini paylaşabilirsen çok sevinirim en azından bize de yol göstermiş olursun :))
    ara ara bu tarz röportajlara yer verebilirsen süper olur bence bilmem herkes ne düşünür! bazen gerçekten bilmediğimiz ama çok farklı şeyler oluyor, sayende öğrenelim!

    YanıtlaSil
  3. Hulyacim cok tesekkur ederim :)))) Yok merak etme bundan sonra saklamayacagim bol bol goreceksin beni blogda :))Opuyorum cok seni, cok sagol!
    Handem begenmene cok sevindim, cok tesekkurler :))) Tabiiki guzel bir kombin yapip guzel hediyemi paylasacagim. :)) evet roportajlara devam edecegim, destegin icin cok sagol. :))

    YanıtlaSil
  4. Sevgili sohbet cok tesekkurler :))

    YanıtlaSil
  5. aslında ben şapka hayali ile açtım ya postu :( bunlarda güzel ama bir çoğu çok kokoş biz daha çok taç toka falan diyoruz bunlara ve çoğu normal hayatta takılamaycak kadar abartı..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder