♥ Guzellik Ile Ilgili Pratik Bilgiler ♥



Yanaklar ve elmacık kemikleri eğer gerçekten güveniliyorsa mutlaka öne çıkarılmalıdır. Bu güveni perçinlemek için yapılacak bir takım kısa yollar var elbette ancak en kısa yol fazla macera aranmayan yoldur. Bu konuda en kısa yol ise bronz allık kullanmak. Allık, güçlü yanaklara ve elmacık kemiklerine sahip olan bir kadının yanaklarına dokunması gereken ilk kozmetik ürünü olmak zorundadır.

Kozmetik ürünlerinin mutlaka bir son kullanma tarihleri vardır. Kozmetik konusunda dikkatsiz olunması en olası durumlardan birisi de ürünleri güncel tutabilmektir. Makyaj çantanız ve diğer bütün kozmetik ürünleriniz kesinlikle altı ayda bir kontrol edilmelidir. Kullanım süreleri dolmuş veya kullanım sıklığına göre deforme olmuş ürünleriniz olabilir. Bu ürünlerden kurtulun. Böyle bir dikkat mekanizması oluşturarak cildinize kendi ellerinizle güzel olmak zarar vermenin önünü kesmiş olursunuz. Ayrıca süresi dolmaya veya bitmeye yakın ürünlerinizi de değerlendirme konusunda ön sıralara alarak ürün çeşitliliğinizi arttırmış olursunuz.

Ayak bakımı genellikle ihmal edilen bir durumdur. Ayaklara her zaman ekstra özen gösterilmelidir. Ancak bu, bahar ve yaz aylarında, kış aylarında gösterilen özenden daha fazla olmalı. Havaların sıcaklığı arttıkça ayakların ayakkabı içindeki huzursuzluğu da artar. Ayakta istenmeyen kokular ve mantar oluşumu gözlenebilir ve bu en çok yazın gözlenmektedir. Bunu önleyebilmek için her gün ayakları özen göstererek yıkanmalıdır. Ayaklarınızı yıkadıktan sonra bir ayakkabı giymeden önce tamamen kurumasını beklemelisiniz.

T bölgesi; alın, burun ve çenenin oluşturduğu hayali doğru parçalarının yer aldığı bir bölgedir.  Bu bölge makyaj yapılırken ihmal etmesi çok kolay olan ancak yüzün iskeletini oluşturduğu için ekstra dikkat edilmesi gereken bir bölgedir. Yaplanma ve kirlenme en çok bu bölgede görülür. Bu bölgenin temizliği ise kurutma kağıtlarıyla yapılabilir. Bu temizlik; bölgenin sahip olabileceği gereksiz ve fazla yağı temizlemek için en uygun yöntemdir.

Ruj sürmek son derece sıradan bir makyaj işlemidir. Ancak reklamlarda ve diğer tanıtımlarda    gördüğümüz rujlu dudaklar için, dudakların ruja her zaman hazır olması gerekir. Hem  istenilen görüntüye hem de beklenilen kalıcılığa ulaşabilmek için dudaklar çatlaklarından ve pullarından arındırılmalıdır. Bu işleme "exfoliation" adı verilir. Exfoliation haftada 2-3 defa yapılmalıdır. Bu sayede dudaklarınızdaki ölü deri tabakası yok olacak ve ruj dudakta daha güzel gözükecektir.

Dudakları ince olan kadınlar için ufak bir hileden de bahsedilebilir. İnce dudaklı bir kadının daha kalın bir dudak görüntüsü elde etmesi için, teniniz ile aynı renk tonunda bir dudak kalemiyle dudaklarının sınırları genişletilebilir. Ancak bunu yaparken makyaj yapmanın en önemli kurallarından birisini asla unutmayın! Fazlası her zaman zararlıdır.

Yorumlar