♥Varis tedavisi lazerle nasıl yapılır? ♥

Varis bir toplardamar hastalığıdır. Toplardamarlar, bilindiği gibi kirli kanı kalbe taşımakla görevlidirler. Ancak vücudun her yerinden toplanan bu kirli kan, yukarıya doğru basınçla taşınır. Bu işlem sırasında zaman zaman kirli kan toplardamarlarda sıkışmakta ve birikmektedir. Bu birikimle damarlarda tıkanmalar ve genişlemeler olur. İşte bu genişlemelere de varis adı verilir.
Varis ölümcül bir hastalık olmamakla beraber, tedavi edilmezse zaman içerisinde daha büyük hastalıklara sebep olabiliyor. Bu nedenle tedavi edilmesi ya da en azından kontrol altına alınması öneriliyor. Kaldı ki varis tedavisi son derece kolay ve kısa sürede uygulanan bir yöntem olarak, varis hastalarına güven vermektedir. En uygun varis tedavilerinden biri de lazerle varis tedavisi olarak kabul edilmektedir.
Özellikle endovenöz lazer tedavisi, son beş yıldır uygulanmakta olan ve son derece güvenilir bir tedavi yöntemidir. Lazer tedavisinden sonra hastalar çok daha çabuk toparlanırlar ve olağan hayatlarına geri dönebilirler. Ayrıca lazer tedavisi genel anestezi gerektirmez ve nedenle çok hızlı bir tedavi yöntemi olarak kabul edilir. Endovenöz lazer tedavisinde, adından da anlaşılacağı üzere yoğun ışın demetinin yaygın adı olan lazerle tedavi uygulanır. Bu tedavi hızlı ve kolay olmasına karşın, çok hassas uygulanması gereken ve sadece hedeflenen dokuya uygulanması gereken bir tedavi yöntemidir. Zaten lazer tedavisi on yılı aşkın bir süredir göz hastalıkları tedavisinden dermatolojiye kadar her çeşit hastalığın tedavisinde güvenir ve etkin bir yöntem olarak kullanılıyor. Hatta iddia edildiğine göre yetenekli bir doktorun elinde lazer tedavisi klasik cerrahiye göre çok daha az riskli bir yöntem olarak karşımıza çıkar.
Doktor Tv'de de bahsedildiği gibi lazerle varis tedavisi modern tıbbın geldiği son noktalardan biri ve en etkin tedavi yöntemlerinden biri olarak kabul ediliyor. Damariçi lazer varis tedavisinin çok az ya da hiç yan etkisi yoktur. Ayrıca bu tedavi çok az ya da hiç yara izi bırakmaz. Bu tedavi yöntemi ile bir saatden daha az bir sürede şiş ve mor varislerden kurtulmak mümkündür. Tedavi güvenli, hızlı ve etkilidir.
Lazer tedavi ile tedavi olan varis hastalarını ayrıca 2-7 gün varis çorabı kullanmaları da önerilmektedir. Klasik cerrahi meliyatlarda ise bu oran, 3 hafta kadardır ve görüldüğü gibi daha uzundur. Ayrıca lazer tedavide klasik ameliyata göre morluk çok daha az oluşur. İşlemden hemen sonra hastanın yürümesi tavsiye edilmektedir. Varis hastaları tedavi sonrası olağan günlük işlerine devam edilebilirler; öte yandan sadece spor ve egzersiz gibi ağır faaliyetleri bir süre yapmamak uygundur.

Yorumlar